Poster “Saudagar Jus Doa” ihsan blog AAKJ

Aku cilok teks doa “saudagar jus doa” Nik Razi Nik Mat (adik Nik Aziz) dari blog Amenoworld yang dia ambil dari Berita Harian katanya.Jadi aku salin je kat bawah ni…

Ya Allah mudahkanlah perjalanan kami ke putrajaya 3x
Ya Allah hukumkanlah UMNO BN 3x
Dalam pilihanraya ke-13 ini, kezaliman UMNO BN 50 tahun lebih kepada agama Mu, kepada hamba Mu kepada negeri kami. Ya Allah, Engkau lebih mengetahui tentang hal kami.

Kami hambaMu datang dari tempat jauh dan dekat, berkumpul di tempat yang penuh berkat, di malam bersejarah ini. Ya Allah Engkau lebih mengetahui mengenai kami. Kami hamba-hambaMu Ya Allah, datang dari jauh dan dekat berkumpul di malam yang berkat.

Ya Allah ampunila dosa kami. Dosa kedua ibu bapa kami 3x.
Janganlah Engkau mengazabkan kami Ya Allah, kami hamba-hambaMu.

Sekiranya Engkau ampuni dosa kami, Engkau Tuhan pengampun lagi maha penyayang penuh kasih sayang. 


Ya Allah, kuatlah iman kami. murahkan rezeki, amankan rumahtangga, negeri dan negara kami, cemerlangkanlah anak-anak kami.

Anak-anak kami adalah amanah dariMu Ya Allah. Berilah mereka berjaya di dunia dan di akhirat nanti. Berilah mereka berjaya untuk menolong Sunnah Muhammad SAW.

Ya Allah hukumkan UMNO.
Ya Allah hukumkan UMNO BN.
KO BN, KO BN, BN KO, KO BN, BN KO, KO BN, BN KO, dalam pilihanraya ke – 13 ini 


Ya Allah.
Mudah-mudahan perjalanan kami ke putrajaya Ya Allah dengan begitu mudah sekali, permudahkan dengan pertolongan Mu Ya Allah.

Kalau la Engkau Ya Allah pernah tenggelamkan Firaun di dalam laut, Engkau telah izinkan bumiMu telah Qarun, Ya Allah, Engkau telah melaknatkan Namrud.. dan begitu juga Abu Lahab, maka sungguh mudah untuk Engkau bagi jahanamkan UMNO dan BN dalam pilihanraya ke – 13.

Tidak larat kami nak lihat anak-anak kami dalam suasana tidak selamat, dalam dan luar rumah.. ragut, rogol, bakar, cincang manusia dan macam-macam jenayah, Ya Allah habislah negara kami ini dijual oleh UMNO.. Singapura dah habis Ya Allah, Batu putih.. putih Ya Allah.. Ya Allah Tanjung pagar.. rapat ke pagar Ya Allah …

HANCUR UMNO.. TUMBANG BN.. [menjerit]

Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2012/11/inilah-doa-pas-yang-buat-umno-tersentap.html#ixzz2Carcrj4u

Ayat yang aku highlightkan Kalau la Engkau Ya Allah…

Kalau lah….adalah ayat yang kita gunakan untuk sesuatu yang kita tak pasti kejadian nya dan bukan berupa ketetapan.Umpamanya…kalaulah aku ada duit…kalaulah dia ada..kalaulah…kalaulah…kalaulah.
Dalam DOA Nik Razi malam itu dia gunakan ungkapan “Kalau lah Engkau Ya Allah pernah tenggelamkan Firaun dilaut” menunjukan dia TAK PASTI tentang kisah Allah Taala menenggelamkan Firaun saperti yang difirmankan Allah Taala dalam Al Quran.Kalau Nik Razi yakin dengan ayat Allah Taala sewajibnnya dia menggunakan ungkapan “YA ALLAH ENGKAU PERNAH TENGGELAMKAN FIRAUN DILAUT” dan bukan “Kalaulah engkau”(bunyi macam kesangsian dan bukan ketetapan)
Ungkapan yang digunakan Nik Radzi seakan satu pertanyaan(kesangsian) kepada Allah Taala tentang kisah Firaun ditenggelamkan dilaut.
Bukan begitu SAUDAGAR JUS DOA ?
Advertisements