Pagi tadi Dato @Razaliibrahim turun padang beramah mesra dengan rakyat di
Bandar Muar.Tempat pertama persinggahan beliau adalah Pakatan Pemandu Teksi 
Dan Kereta Sewa Bandar Muar  untuk mendengar permasaalahan pemandu pemandu
teksi dibandar ini.Banyak yang dibincangkan Dato Razali dengan ahli ahli persatuan
yang rata rata adalah penyokong kuat Barisan Nasional.

Siri turun padang kemudian diteruskan dengan Dato Razali melawat premis perniagaan
disekitar #P146 dan beramah mesra dengan para peniaga dan pelanggan mereka yang
kebetulan berada disitu.Satu program santai yang amat beerti bagi para pengundi #P146.

GAMBAR GAMBAR SEKITAR PROGRAM
SILA KLIK UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

Mendengar permasaalahan pemandu teksi

Perbincangan dua hala

Aku lihat Dato sangat perihatin terhadap warga emas

Lagi warga emas yang menjadi perhatian beliau..

Yang ini bukan basikal dari Program HBN 2012 ke..?
Saja buat lawak…

Pakatan Pemandu Teksi Kereta Sewa Muar
bersama Dato Razali dan BN

1Malaysia…1Matlamat…1 Destinasi

Mencatat kerosakan yang perlu diperbaiki untuk
keselesaan pengguna perkhidmatan teksi

Seorang lagi warga emas yang diberikan perhatian
seumpama anak dengan ayahnya.. 

“Pakai topi ni pakcik cuaca panas…”,agaknya itu dalam hati Dato.

Anak muda bersama BN

Melangkah memulakan walkabout ke premis perniagaan sekitar Muar

Menyapa para pelanggan yang lalu dikaki lima

Ini kedai “nostalgia” Dato Razali…

Sebab apa…?

Sebab masa dia kecil dia selalu kekedai ini untuk beli…

Minyak rambut ini…

Ini kira macam “gel zaman dulu”..
Pakai pagi rambut masih terpacak keras hingga kemalam.
Aku pun ada guna gak gel ini..he he he

Kedai menjual seragam..

Ada gak yang Dato berkenan..

Tapi kalau masuk kedai jenis ini ada lama sikit..
Aku rasa Dato suka tenguk sejadah..

Karpet lagi…

Aku dah kata…
Kalau kedai jenis ini mesti lama punya..

Tapi Dato bukan tenguk karpet tapi suka membelek sejadah..

Amoi yang keras kaku tu aku kenal..tapi bro kat sebelah tu aku tak
berapa nak pasti…ha ha ha

Ini kedai kopi hailam…asam pedas dia boleh tahan gak

Apek ini ada masaalah yang nak diluahkan pada Dato..

Dato mendengar dan menjawap melalui jurubahasa..

Pelik gak dah berabad tinggal disini masih tak tahu
berbahasa Melayu..siap cakap Hokkien dgn Dato.

Slow je ada orang bisik kat telinga aku…
“Dia ni Melayu..bekas askar..”.

Yang duk cakap Cina dengan Dato tu apa hal?

Apapun last dia surrender dan kata dia sokong Dato dan BN…
Heh hehhh…

Walk-about diteruskan…cuma aku je tak larat nak ikut.
Aku berhenti disini saja…untuk test Asam Pedas kat kedai hailam tadi..
Slurrrpppppp…