Seharian aku demam hari ini jadi aku cuma berkesempatan meninjau Festival Belia Putrajaya 2013 disebelah malam nya sahaja.Aku sempat merakam beberapa aktiviti yang dihadhiri Menteri KBS @Khairykj bersama isteri beliau Nori Tun Abdullah.Turut kelihatan malam tadi ditapak festival ialah Timbalan beliau Datuk S.Saravanan.

Rata rata aku melihat pengunjung begitu teruja dengan aktiviti aktiviti yang merangkumi berbaga segmen untuk semua peringkat lapisan umur.Dari acara hiburan sehinggalah aktiviti kerohanian dan keagamaan,aktiviti perniagaan,aktiviti lasak,kebudayaan,aktiviti untuk kanak kanak dan macam macam lagi yang kalau tak silap aku berjumlah 500 semuanya.

Kereta Myvy yang diubahsuai…berapi

Pemandangan Istana Kehakiman selepas maghrib

Ahli Kelab Motor KTM

Turut serta untuk Perarakan Festival Belia Putrajaya 2013

Santai bersama keluarga…

Kereta siapa ni?…ehemmmm

Tuah Lima Bersaudara sedang menunggu bas…

Yang ini “Penyokong 505 Anwar” yang tersesat venue..

Yang selebihnya akan berhimpun di Padang Amcorp Mall tengahari nanti…

Tun Teja naik 4WD…

Pemandangan cantik Putrajaya waktu malam…

Bas percuma yang membawa pengunjung bersiar melihat Putrajaya
sejauh 6 kilometer…

Hang Jebat tengah mengayat…

Amboi cik adik ni…

Khas untuk kanak kanak…

Macam macam ada untuk melayan si kecil…

Ini basikal handle kat belakang…
Boleh lipat masuk dalam kereta..

Antara yang awal untuk menyaksikan perarakan..

Pancaragam ATM sedang bersedia..

Semua kena trick dengan KJ.Ingat dia datang dengan entourage
rupa rupanya dia berjalan kaki dari KBS..

Tiba tiba dia muncul diatas pentas bila semua mata
sedang memandang entourage…

Supprise…

Khairy bersama isteri Nori…

Pancaragam Pusat RAMD,Kor Armor Diraja dan Regimen Renger
memulakan persembahan…

Kedai gunting rambut pun ada…?

Kapalterbang yang tak landing landing…

Antara pelancung asing yang datang…

Kumpulan drum gabungan 3 cabang ATM

Perarakan bermula…

Didahului Kelab Motorsikal KTM

…dan kereta kereta modified..

Persembahan Kumpulan Nasyid di pentas utama…

Pertunjukan bunga api..

Pertandingan Dikir Barat dipentas Performing Art…

Gelanggang Muay Thai yang akan beraksi esuk..

Tempat paling cantik untuk santai keluarga…
Padang Perbadanan Putrajaya

Ibu bapa melayan anak anak mereka dengan belon buih sabun…

Pentas Perkampungan Warna Warni Malaysia…

Khairy tiba untuk perasmian Warna Warni Malaysia…

PapaRock Ramli Shariff sedang melakukan persembahan…

KJ dan isteri asyik dengan persembahan Ramli Shariff…

Saat mendengar lagu Kamelia…

Khairy teringat saat dia tackle orang sebelah dengan lagu Kamelia..
walaupun orang sebelah bernama Nori..he he

Tenaga dibelakang live-streaming Warta Rakyat…

Acara membaca puisi pun ada…