Nama mamat ini memang sedap Khairun bunyi macam “Harta Karun”.
Sebab itu muda muda pun dah kaya raya sebab bapak dia wariskan “harta karun” untuk dia sebab bapak dia pernah jaga harta karun dalam bentuk kertas yang Indon,India,Bangla,Nepal,Veitnam dll suka untuk cuba cari harta karun di bumi Malaysia.
Bapak dia pula Aseh Che Mat bunyi macam “Asyik Checkmate” tapi dia yang selalu chekmate orang dan orang tak berpeluang nak checkmate dia.Dulu jaga harta karun KDN tapi hari ini jaga pula harta karun PPJ…tempat segala tok nenek menteri bekerja.
Tenguk apa tu bang..?
Si Khairun ini kudrat tak hebat mana tapi NAFSU SERAKAH dia besar,sebesar cita cita dia.Khabarnya baru dilantik SUPOL Perdana Menteri maka bertambahlah sorang lagi “kaki pelingkup” dalam inner circle Najib yang bakal bagi nasihat “kelas pelingkup” yang hasilnya boleh kita lihat dalam PRU14 nanti.Kepakaran mamat ini apa sahaja berkenaan Lombok.
Nanti ada masa aku sambung story lagi pasal spesis pelingkup ini….
Sekali pandang seiras Dr.Azizan Osman tapi Dr.Azizan kaya raya atas kepandaian
dan usaha sendiri tapi Mamat Karun ini diwariskan harta karun oleh bapak dia..