Nora Reformis antara yang mengambil bahagian…

Sejak jam 12 tengahari lagi aku sudah berada dipersekitaran Sogo untuk memerhatikan aktiviti Flasmob Sogo #505 yang dikatakan “acara pemanas badan” sebelum Himpunan Blackout 505 yang dijangka bakal diadakan pada 22hb Jun akan datang.Menjelang jam 1:30 tengahari persekitaran Sogo masih kelihatan tenang dengan hanya beberapa kerat peserta dan anggota polis yang berjaga disitu walaupun dikhabarkan ianya akan bermula jam 2:00 petang.

Dianggarkan kehadhiran untuk Flashmob ini tidak sampai 50 orang,yang dilihat ramai berkumpul adalah pengunjung pengunjung Sogo yang ingin tahu apa yang berlaku dan para petugas media yang sibuk merakamkan gambar.Tepat jam 3:00 petang polis dari IPD Dang Wangi mula bertindak menangkap para peserta yang ingkar setelah diminta bersurai sebelumnya.Seramai 17 peserta telah ditangkap dan dibawa ke IPD Dang Wangi dan Flashmob pun berakhir.Kalau korang tanya aku aku akan kata belon propaganda Blackout 505 ini dah kempes…

Paling kelakar Safwan Anang yang cakap bergegar tadi rupa dapat meloloskan diri bila polis mula menangkap para peserta.Hero jenis apa yang lari tinggalkan kawan kawan ni?

Gambar gambar yang sempat aku rakamkan…

SILA KLIK UNTUK IMEJ LEBIH BESAR

Terkejut aku bila Jalan Sultan Ismail berhampiran persimpangan Maju Juction
lengang walaupun jam 12 tengahari hari Sabtu?

Persimpangan Pertama/Sogo jam 1:00 tengahari

Kelihatan beberapa anggota polis disitu

Nora Reformis adalah antara peserta yang awal disitu

Jam 1:30 pm yang ramai kat tangga tu jurugambar media

Lainkalilah sebab sudah Kalahlah…

Ini ‘Ikon’ apa saja himpunan yang melibatkan pembangkang..

Cinabeng penghasut yang aku confront depan IPD Dang Wangi..

Cinabeng DAP?

Ini “BARANG WAJIB” kalau Pas tumpang tui..

Tong Derma Kilat..

Siap guna Bulan Ramadhan nak rembat duit…

Ini dah macam karnival..

PKR dan DAP tidak dapat dipisahkan…

Polis mula meminta penganjur bersurai..

Tapi mamat berjanggut yang dikatakan pengerusi apakenama keras kepala…

Safwan Anang berambut pendek hasil gunting rambut free dalam lock-up
Dah lah pakcik ni OKU..nak cari makan pun sussah sebab pendapatan
dia tadi “dirembat” Tabung Derma Pas..

Tapi dia gesek gak biola kerana nak cari makan…

Ini dah tentu gang Muslimat Pas kaki pau derma orang ramai…

Safwan Anang yang berlagak hero tapi akhirnya lari tak cukup tanah
bila Polis mula buat tangkapan…kah kah kah

Ini “hero” segala “hero” yang angkut anak bini sekali datang Flashmob ini..

Punyalah garang…

Nantikan dialog poyo perbualan dia dengan anak bini dia dari dalam Black Maria…

Dua tong sekali hadap..

Flashmob dah mula menganggu lalu-lintas..

Tabung Sumbangan Program Ihya Ramadhan…kah kah kah

Safwan Anang juara lari pecut bila polis mula buat tangkapan..
Hero jenis apa yang biarkan kawan kawan kena tangkap ni?

Muslimat ini dah mulakan operasi “merembat” pendapatan pemuzik OKU depan Sogo

Kesian pakcik OKU ini dipaksa berhenti menggesek biola sebab orang orang
gila nak berucap guna loud-hailer…kejam betul budak budak ni.

Baru dapat tiga hengget…yang lain masuk Tabung Pas

Korang perasan yang Cinabeng ini sorang je duk arak bendera DAP?

Ini salah sorang anak “hero” kita yang jap lagi kena tangkap..
Datang Flashmob bawak anak bini…

Black Maria sudah lai…

“Hero” dah kena tangkap…

Masa ini agaknya Safwan Anang lari tak cukup tanah..

Polis tengah buka gari “hero” kita dalam Black Maria

Dialog “hero” kita dengan anak bini dia kat luar…
“Along tolong tenguk adik adik dan mama ya..?”,pesan dia kepada anak dia yang berumur 6 tahun.
Apa punya bapak usung anak bini buat demo tepi jalan..
Ini imej anak bini dia yang memerhatikan suami dan bapa mereka digari dan
dibawa dengan Black Maria.Ada akai ka?

Yang ini cemas cemas…nasib baik pandai berlakon

Mamat pakai spec ini nak tunjuk hero nak maki hamun polis…
Last last dapat gelang free…

Pandai lak meraung,‘Sakitttt lah.!” bila gari tu terketak sikit..

Mamat yang ini pun sama gak…

Orang lain naik Black Maria diaorang jalan kaki je ke IPD Dang Wangi..

Ini bukan peserta tapi pengunjung Sogo selepas show percuma selesai..

Red Bean Army?

Semua berkampung depan IPD Dang Wangi akhirnya..

RBA pun ikut serta..

Yang baju hitam ini “my kind of army”…hik hik